Dr. Philippe Van Overschelde

Dr. Philippe Van Overschelde

Behaalde in 1999 zijn diploma arts aan de Universiteit Gent.

Specialiseerde zich vervolgens in de orthopedische chirurgie en traumatologie eveneens in Gent en behaalde zijn erkenning in 2005.

Tijdens zijn specialisatieopleiding volgde hij tevens een tweejarige opleiding in de biomedische en klinische ingenieurstechnieken eveneens aan de Universiteit Gent.

Na zijn algemeen chirurgisch orthopedische opleiding vertrok hij voor een buitenlands fellowship in de heup- en kniechirurgie in het gerenommeerde centrum van Prof J-N Argenson in Marseille (Frankrijk).

Sinds juni 2006 is hij geassocieerd met Dr. Marc Goossens om verder de dienst uit te bouwen gericht op heup- en kniepathologie – met inbegrip van arthroscopie, ligamentaire chirurgie, primaire prothesen en revisiechirurgie.

Tijdens de zomer van 2007 verbleef hij 1 maand in Melbourne (Australië) om er te werken met Dr. David Young. Hij specialiseerde er zich verder in de heelkundige behandeling van sportletsels van heup- en kniegewricht bij topatleten alsook in de conservatieve heelkundige behandeling van heupletsels meer in het bijzonder de heupartroscopie.

Dr. Van Overschelde is consultant voor verschillende orthopedische firma's en geeft regelmatig lezingen en chirurgische opleiding in het buitenland.

Zijn motto: 'Life is Motion and Motion is Life', maakt hem daarom liefhebber van fietsen, zeilen en balsporten.